joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterModul în care Sars-Cov-2 face corpul să lupte cu el însuși

Modul în care Sars-Cov-2 face corpul să lupte cu el însuși

Unii pacienți infectați cu Sars-Cov-2 dezvoltă anticorpi care luptă împotriva propriilor țesuturi, au descoperit oamenii de știință, scrie The New York Times.

Coronavirusul poate distorsiona apărarea organismului în mai multe moduri – dezarmând sistemele de avertizare timpurie ale corpului, de exemplu, sau provocând rateuri celulelor imune.

Dar o serie de noi studii sugerează o altă consecință insidioasă: infecția poate declanșa producerea de anticorpi care atacă în mod eronat propriile țesuturi ale pacientului în loc de virus.

Cel mai recent raport, publicat online săptămâna aceasta, sugerează că așa-numiții autoanticorpi pot persista la câteva luni după ce infecția a trecut, provocând poate o dăună ireparabilă.

Dacă și alte studii vor confirma această constatare, asta ar putea explica unele dintre simptomele persistente la persoanele care s-au recuperat în urma Covid-19. Sindromul, uneori denumit „Covid lung”, poate include demență, „ceață cerebrală” și dureri articulare.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE