duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleMoldovenii au ieșit în stradă să apere votul dat noii președinte Maia...

Moldovenii au ieșit în stradă să apere votul dat noii președinte Maia Sandu

Moldovenii au revenit la lozincile anti-oligarhice scandate în perioada regimului Plahotniuc. De data aceasta, furia lor este îndreptată împotriva lui Igor Dodon.

Care, după ce a pierdut președinția, încearcă să-și mute centrul de comandă la Parlament, în spatele unei majorități încropite din transfugi și oportuniști.

Joi, în Parlamentul de la Chișinău au avut loc ciocniri între deputații PSRM și cei din opoziție. Aceștia s-au stropit cu apă, s-au îmbrâncit, s-au înjurat și și-au smuls microfoanele, în încercarea de a bloca votarea unor controversate pachete de legi prin care se deschid larg porțile schemelor de contrabandă, se pun bazele federalizării, iar noua președintă Maia Sandu este lipsită și de puținele pârghii pe care le avea până acum șeful statului.

Îmbrânceli în Parlament

Când au văzut că tribuna Parlamentului este blocată de către deputații opoziției, socialiștii au încercat să forțeze nota și au pus la vot buclucașul proiect privind politica bugetar-fiscală pentru 2021 – un proiect numit de experții economici „document-genocid” pentru business-ul mic și mijlociu, în special pentru agricultori – și care crește povara fiscală asupra angajaților. Deputații PSRM și cei din „grupul Șor” au reușit chiar să-l și voteze în prima lectură, fără dezbateri (contrar procedurii), în timp ce se îmbrânceau și se stropeau cu apă cu deputații din opoziție.

Președintele ședinței, socialistul Vlad Bătrîncea, a fost alungat din prezidiu, apoi s-a anunțat o pauză. „Ei merg ca tancul – cu grave încălcări de procedură şi insistă să voteze legi pentru hoți. Vom întreprinde toate măsurile pentru a-i face să înțeleagă că aşa nu merge. Am oprit a treia oară un vot hoțesc. O să-i blocăm şi nu ne vom opri”, a comentat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE