Momente înălțătoare – A fost resfințită biserica greco-catolică « crisana.ro

Pentru credincioșii greco-catolici din Băița, aparținător orașului Nucet, ziua de duminică, 9 august 2020, va rămâne în memoria satului datorită resfințirii bisericii greco-catolice de către  Preasfinția Sa dr. Virgil Bercea, episcopul eparhial de Oradea, împreună cu un sobor de preoți.

Parohia Greco-Catolică din Băița apare menționată în șematisme pentru prima dată în anul 1831, ca filie a Parohiei Beiuș, devenind parohie de sine stătătoare în anul…

Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Criza politică s-a terminat. Ce prevede noul protocol negociat de liderii coaliției PNL – USR PLUS – UDMR

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au convenit, marți seara, după șase ore de negocieri, asupra unor completări la protocolul de funcționare a coaliției,...

Valeriu Gheorghiță: “Începe vaccinarea prin centre mobile și cu sprijinul echipelor mobile, în primele 14 județe din țară”

Programările pentru imunizare se vor putea face și direct la centrul de vaccinare

Moldovenii cu pașaport românesc s-ar putea vaccina în România

Premierul Florin Cîţu a purtat marți discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre vaccinarea în țara noastră a cetățenilor români din Republica Moldova, indiferent unde aceștia locuiesc.