Monede cu o vechime de 2.400 de ani, descoperite într-o pădure din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Doi căutători de vestigii istorice au găsit mai multe monede cu o vechime de aproximativ 2.300 – 2.400 de ani într-o pădure din Botoșani.

Marian Alecu și Adi Dănilă au fost călăuziți, duminică, de pasiunea pentru arheologie într-o pădure din comuna Copălău. După câteva ore de căutări, au avut parte, însă, de singura descoperire semnificativă de când sunt posesori de detectoare de metal. Este vorba despre 60 de monede din argint, care ar data din secolele IV – III înainte de Hristos.

„Am găsit 60 de monede și jumătate, una era în jumătate, (…) în zona pădurii Copălău”, a spus Marian Alecu.

Citește și: Diana Șoșoacă, anchetată de Parchetul General pentru declarațiile antisemite de după respingerea candidaturii (surse)

Prietenul acestuia, Adi Dănilă, a precizat că „nu ne-am așteptat, a fost ceva senzațional pentru noi. Nu am căutat niciodată ceva anume, doar ieșim la mișcare. Acum a fost norocul nostru, ziua noastră norocoasă. Ne ghidăm să nu mergem în siturile arheologice. În rest, cea mai importantă este mișcarea pentru noi. Au rămas impresionați de descoperirea noastră, nu se așteptau să găsim așa ceva, nefiind specifice zonei noastre, s-au găsit mai mult în zona carpatică, e o descoperire senzațională și sperăm să aflăm mai multe de la muzeu”.

Astfel, cei doi botoșăneni au predat obiectele Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național (DJCPN) Botoșani, urmând ca reprezentanții acesteia să le transfere la Muzeul Județean Botoșani pentru autentificare.

„Este vorba despre niște monede din timpul lui Filip al II-lea, cam 300 – 400 de ani înainte de Hristos”, a explicat Dănuț Huțu, șeful Direcției pentru Cultură.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Studiu. Ce ar trebui să facă Statele Unite ca să contracareze eficient influența Chinei în Europa Centrală și de Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related