Moscova ameninţă Occidentul cu acţiuni în justiţie | The Epoch Times

Data:

spot_img

Moscova ameninţă Occidentul cu acţiuni în justiţie. Rusia a înaintat cereri preliminare împotriva Germaniei, Danemarcei, Suediei şi Elveţiei, acuzându-le că au refuzat să investigheze sabotajul din septembrie 2022 la gazoductul Nord Stream. Potrivit Ukrainska Pravda, Kremlinul şi-a semnalat intenţia de a continua acţiunile în justiţie.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Moscova a anunţat oficial pretenţii preliminare faţă de Germania, Danemarca, Suedia şi Elveţia în baza Convenţiei internaţionale pentru reprimarea atentatelor teroriste şi a Convenţiei internaţionale pentru reprimarea finanţării terorismului.

Citește și: Începe Karpatia Horse Show pe Domeniile Cantacuzino. Irina Bossy-Ghica: „Încercăm să le arătăm tuturor că, în ciuda ravagiilor comunismului, cultura, arta, esteticul și eleganța sunt în continuare prezente în această țară”

Moscova vrea să intenteze procese împotriva mai multor state

Zaharova a menţionat că faza preliminară obligatorie de soluţionare a litigiilor, astfel cum este prevăzută de convenţii, este în curs de desfăşurare.

„În cazul în care problema nu este soluţionată în această etapă, atunci Federaţia Rusă intenţionează să acţioneze în instanţă şi să se adreseze Curţii Internaţionale de Justiţie în legătură cu încălcarea obligaţiilor convenţiilor menţionate de către aceste ţări”, a adăugat ea.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

De asemenea, oficialul rus nu a exclus ca Moscova să intenteze procese împotriva altor state „care ar putea fi implicate în sabotajul la Nord Stream”.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Ratfink1973)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related