Moscova a anunțat o recompensă în bani oricui va fura un avion F-16 | Aktual24

Data:

spot_img

Moscova a anunțat o recompensă în bani oricui va fura un F-16. Obținerea unui astfel de avion ar fi „obiectivul numărul unu”, declară un fost angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Obținerea F-16 este „obiectivul numărul unu” pentru Rusia acum, a declarat Ivan Stupak, analist militar și fost angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei, într-un interviu pentru NEXTA.

„Rusia ia în considerare două opțiuni: angajarea unei echipe de sabotaj cu cineva care știe cum să opereze F-16 sau mituirea unui pilot ucrainean”, a spus Stupak.

Potrivit acestuia, planul cu sabotajul „este o idee nebunească”, prin urmare Kremlinul speră la a două opțiune. Rusia este gata să ofere piloților ucraineni de la 5 milioane de dolari pentru deturnarea unui F-16, spune analistul militar

Citește și: Numărul pensionarilor speciali este în creștere. Din cei 11.696 de pensionari speciali, 5650 sunt beneficiari ai Legii 303/2022 | Monitorul de Cluj

Ucraina a primit avioane F-16 din SUA

Țările NATO au luat măsuri de securitate pentru a preveni acest lucru, a avertizat analistul.

Ucraina a primit primul lot de avioane F-16 de a patra generație fabricate în SUA, a transmis Bloomberg, miercuri seară, citând oficiali.

Vestea vine la un an după ce „coaliția aliată a avioanelor de luptă” a prins contur la summitul NATO de la Vilnius, sub conducerea danezilor și olandezilor.

Termenul limită pentru transferul avioanelor F-16 a fost sfârșitul lunii iulie, au declarat sursele pentru Bloomberg. Ucraina a primit „un număr mic” de avioane, au spus sursele, însă urmează să primească cel puțin 79 de avioane F-16 de la Olanda, Danemarca, Belgia și Norvegia, livrările continuând în anii următori.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Imobil de patrimoniu important, Casa Pocol va fi reabilitată din fonduri europene

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related