Moscova susține că India și China vor să se alăture Rusiei pentru a construi o centrală nucleară pe Lună | Aktual24

Data:

spot_img

Corporația rusă pentru energie atomică Rosatom susține că o centrală nucleară pe Lună va fi construită în jurul anului 2036.

Potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, citată de RFI, directorul general al Rosatom, Alexei Likacev, a declarat la începutul acestei luni, în cadrul unei reuniuni a Forumului Economic de Est de la Vladivostok, că atât India, cât și China s-au arătat interesate de această inițiativă.

„Sarcina la care lucrăm este crearea unei centrale nucleare lunare cu o capacitate energetică de până la o jumătate de megawatt”, a declarat Likacev la întâlnirea potențialilor investitori.

„Atât partenerii noștri chinezi, cât și cei indieni sunt foarte interesați să colaboreze pe măsură ce punem bazele mai multor proiecte spațiale internaționale”, a afirmat directorul executiv al Rosatom.

Citește și: În disputa MJ-CSM privind transferul datelor sistemului judiciar a câștigat instanța supremă, instituție care nu face parte din proiect

Delhi nu a comentat presupusa colaborare. Presa indiană a fost surprinsă de posibilitatea că India să facă echipă cu China. Făcând aluzie la disputele de frontieră nerezolvate care au dus India și China la război în 1962 și la ciocnirile sporadice din anii următori, cotidianul Business Standard a numit cele două țări „dușmani pe Pământ, prieteni pe Lună”.

Centrala propusă va fi integrată într-un proiect chino-rus mai amplu de înființare a unei baze denumită Stația internațională de cercetare lunară (ILRS), fie pe solul lunar, fie pe orbita lunară.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și. Un amendament depus de PNL îi permite șefului statului să candideze ca independent pe listele unui partid politic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...