duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMotivele unor profesori care cred în eficiența vaccinului, dar consideră că trebuie...

Motivele unor profesori care cred în eficiența vaccinului, dar consideră că trebuie să mai aștepte

Potrivit cifrelor oficiale, mai puţin de jumătate din numărul total al angajaţilor din învăţământul preuniversitar ieşean doresc să se vaccineze. O cifră care pare îngrijorătoare la prima vedere, luând în considerare că profesorii sunt cei care ne educă copiii şi cei care ar trebui să aibă cel mai mult încredere în ştiinţă şi în ceea ce ne oferă ea. În plus, fiind oameni cu carte, ar trebui să ştie cum să se documenteze şi de unde pot lua informaţia corectă. Adevărul este că cifrele pun însă în umbră diferite temeri normale, iar cei care au spus „nu” la vaccin nu înseamnă neapărat că sunt adepţii unor teorii conspirative, ci doar că le e teamă de necunoscut.

I. este profesoară la o şcoală mică din mediul rural. A fost şi director până în urmă cu câţiva ani, dar a refuzat să facă politică şi a fost înlocuită rapid. Acum vrea doar să îşi facă meseria şi aşteaptă pensia, până la care mai are doar câţiva ani, aşa că şi-a dorit să nu i se facă public numele pentru că se teme că ar putea avea probleme în cei câţiva ani de catedră care i-au mai rămas. A ales acum, în cadrul „recensământului” făcut de Ministerul Educaţiei, să nu se vaccineze, deşi are încredere că vaccinul e eficient şi nu crede în tot felul de teorii ale conspiraţiei. „Foarte puţini dintre colegi au ales să se vaccineze. Deocamdată nu ştim unde sunt centrele, dacă vaccinarea se va face la nivelul şcolii sau nu şi eu personal am ales să nu îl fac pentru că am nişte probleme cu inima, iar la vaccinul antigripal reacţionez destul de rău aşa că îmi e frică deocamdată să îl fac”, mărturiseşte cadrul didactic.

De ce au ales unii profesorii să nu se vaccineze

În spaţiul public însă, mai ales pe grupurile de discuţii dedicate profesorilor care s-au transformat în perioada pandemiei în adevărate „cancelarii virtuale”, se aud doar vocile radicale, care susţin fie vaccinarea, fie nu sunt de acord cu ea. Cei cu mici semne de întrebare sau cu anumite frici rămân de multe ori neauziţi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE