duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterMuncitorii Combinatului Chimic "Donau Chem" iau în calcul greva foamei

Muncitorii Combinatului Chimic „Donau Chem” iau în calcul greva foamei

Sute de angajați ai Combinatului Chimic „Donau Chem” din Turnu Măgurele au întrerupt astăzi activitatea și au ieșit în stradă, pentru a-și cere drepturile de la patronul Ioan Niculae.

Muncitorii au început protestul de la ora 7 dimineața și l-au continuat până după prânz. Au avut cu ei pancarte pe care au scris mesaje pentru patronul Ioan Niculae și pentru ceilalți oameni din conducerea combinatului, în care solicitau plata salariilor restante și respectarea unor condiții de muncă adecvate, mai ales că suntem în plină pandemie.

Nemulțumirile sunt deja foarte mari, pentru că muncitorii n-au mai fost plătiți de la începutul lunii noiembrie. În plus, ei spun că în timpul pandemiei n-au fost protejați în niciun fel de către conducere, chiar dacă mai mulți angajați s-au îmbolnăvit. Protestul a durat până după orele prânzului, însă, din păcate, muncitorii nu au primit nicio promisiune de la conducerea combinatului.

De aceea, ei susțin că vor continua protestul și că sunt pregătiți chiar să intre în greva foamei.

„Nu vom lăsa lucrurile așa și, dacă e nevoie, vom protesta în fiecare zi până vom fi plătiți și tratați ca niște oameni. Nu mai acceptăm abuzuri de niciun fel! S-a umplut paharul! Iar, dacă nu se va reacționa în continuare la aceste manifestații, luăm foarte serios în calcul o grevă a foamei. Grevă pe care o vom face, vrând-nevrând, pentru că fără bani, ce să mai mâncăm?” , susține un angajat al Combinatului.

Mâine dimineață, la ora 7, oamenii se vor întâlni din nou la Combinat, pentru a-și cere drepturile.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE