Municipiul Botoșani intră în scenariul roșu

Inevitabilul s-a produs. Din vineri dimineaţă, municipiul Botoşani a intrat în scenariul roşu din cauza pandemiei de Covid, care a explodat efectiv în ultimele zile.

Decizia fost luată ieri la prânz în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocată iniţial pentru a aproba revenirea în scenariul galben a Colegiilor „Mihai Eminescu” şi „A.T. Laurian” din Botoşani.

Cum până la ora şedinţei au venit şi datele privind incidenţa pe municipiul reşedinţă de judeţ a cazurilor noi de Covid-19 din ultimele 14 zile, care a urcat la 3,13 la mie, ordinea de zi a fost schimbată din mers şi s-a pus în discuţie trecerea Botoşaniului în scenariu roşu.

Deşi au fost voci în cadrul şedinţei CJSU care au cerut o amânare a deciziei, pe modelul Suceava, în sensul că în următoarele zile incidenţa ar putea să scadă, deoarece vor fi mai multe persoane considerate vindecate, conducerea judeţului a preferat să adopte scenariul roşu pentru a evita orice complicaţii, mai ales că o astfel de decizie are şi suport legal. „Cine îmi garantează că mâine, poimâine nu vom avea câte 50, 60 de cazuri şi nu voi trebui să convoc o nouă şedinţă pentru a intra în scenariul roşu? Ce am fi făcut, treceam acum cele două colegii în galben şi mâine în roşu? Nu ne jucăm cu aşa ceva! Să coborâm sub 3 la mie şi vom reveni în scenariul galben”, a declarat Dan Nechifor.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Fritz și funcționarii primăriei, la plimbare cu bicicleta prin Timișoara. ”Ne-am lovit de gropi și de borduri prea înalte”

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz a scos vineri mai mulți funcționari ai primăriei cu bicicletele prin oraș, pentru a observa starea orașului, „la pedală”! „Scoatem primăria...

Noi gândim, nu doar muncim!

Un val de emoție publică genera, în urmă cu două zile, întâia listare la Bursa din New York (NYSE) a unei companii românești „unicorn”,...

Ministrul Drulă vine cu vești bune pentru infrastructura rutieră majoră din zona București – Ilfov

"Dacă nu vor fi depuse iarăși contestații (ceea ce ne dorim cu toții), vom semna curând contractul de proiectare și execuție", a anunțat ministrul.