Municipiul Galați a încheiat anul trecut cu un deficit de peste 6 milioane de lei | Viața liberă

Data:

spot_img

Municipiul Galați a încheiat anul 2023 cu plăți restante de 43,94 milioane de lei și un deficit de peste de 6,3 milioane de lei, potrivit execuției bugetare aprobate recent de majoritatea PSD din Consiliul Local.

În fapt, deficitul dintre venituri și cheltuielile realizate, înregistrat la secțiunea Dezvoltare a bugetului local a sărit de 8,11 milioane de lei, dar a fost compensat de excedentul de 1,8 milioane de lei, bani rămași de la Funcționare.

„În pofida urmărilor pandemiei, a războiului din apropierea granițelor țării și a dificultăților economice, municipiul Galați a continuat să funcționeze în parametri normali. Majoritatea operatorilor economici s-au confruntat, în această perioadă, cu o lipsă severă de lichidităţi. S-a luat în considerare atât necesitatea susținerii resurselor financiare ale contribuabililor, cât și asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat”, se arată în documentele proiectului de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului general de venituri și cheltuieli al Municipiului Galați, pe anul 2023.

Citește și: Copilărie încheiată prematur. Ce se întâmplă cu mamele minore aflate în grija statului

Proiectul a fost aprobat fără comentarii, la recenta ședință a Consiliului Local, cu 14 voturi „pentru”, patru „împotrivă” și cinci abțineri. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra veniturilor și cheltuielilor orașului, vă prezentăm cele mai importante informații din proiectul de hotărâre votat.

Potrivit datelor din raportul de specialitate, la bugetul local al Galațiului s-au realizat venituri totale de 824,5 milioane de lei și cheltuieli totale de 830,81 milioane de lei. De unde rezultă un deficit de 6,3 milioane de lei!

Concret, la secțiunea Funcționare, s-au încasat venituri de 637,2 milioane de lei și s-au făcut cheltuieli de 635,39 milioane de lei. De unde a rezultat un excedent de 1,8 milioane de lei.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Tarom, în picaj accelerat. Piloții și-au luat liber și cer salarii mai mari

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related