Municipiul Galaţi vrea să fie atestat ca staţiune turistică de interes naţional

Data:

Primăria îşi doreşte ca municipiul Galaţi să fie atestat ca staţiune turistica de interes naţional. În acest scop, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tocmai a atribuit un contract în valoare de 16.500 de lei fără TVA pentru servicii de consultanţă în vederea realizării documentaţiei necesare atestării ca staţiune turistică. Ofertantul câştigător este Fundaţia „ITCO” din Câmpulung Moldovenesc. Documentaţia se va baza pe deplasări în oraşul nostru, conform cerinţelor impuse de Primărie.

Este adevărat că oraşul are deja câteva atracţii turistice de netăgăduit, precum Biserica „Precista”, Faleza Dunării, clădiri monumentale – Biblioteca „V.A. Urechia”, Catedrala Ortodoxă şi Biserica Catolică, Palatul Administrativ – spaţii de relaxare precum Parcul „Eminescu” şi Grădina Publică sau muzee, în frunte cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. De asemenea, pot fi trecute pe listă şi viitoare puncte de atracţie ca situl arheologic Tirighina-Barboşi, restaurat şi pus în valoare acum, ori Plaja „Dunărea”, modernizată. Însă e greu de spus dacă oraşul poate constitui o atracţie turistică în sine sau, mai degrabă, un oraş de tranzit în drum către Delta Dunării sau către litoralul Mării Negre.

Citește articolul complet în viața liberă.ro

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...