Munții Banatului, un nou pol al turismului românesc | Express de Banat

Data:

spot_img

Munții Banatului, un nou pol al turismului românesc. Cascada Bigăr, Clisura Dunării, Porțile de Fier și Semenic – Cheile Carașului se transformă în puncte turistice tot mai populare.

Zeci de milioane de euro se investesc în Munții Banatului, siderurgia și industria grea devenind istorie, în timp ce astăzi se urmărește valorificarea cadrului natural de excepție!

Munții Banatului se transformă încet, dar sigur, într-un magnet pentru turiști, devenind principalul punct de agrement din zona de vest a țării, atât pentru iarnă, cât și pentru vară, remarcă jurnaliștii de la Ghidul Banatului.

De la celebra cascadă Bigăr, Clisura Dunării, Semmeringul Bănățean, până la parcurile naturale naționale Cheile Nerei – Beușnița, Porțile de Fier și Semenic – Cheile Carașului, toate aceste zone sunt cuprinse în proiecte de mare amploare ce se află în diferite faze de implementare.

Citește și: Prețul apei potabile – între lupta din campania electorală, subvenționarea mascată și manipularea politică

Proiecte ce ar putea reda acestei zone locul pe care îl merită în turismul românesc și nu numai. Un proiect spectaculos care include zona Banatului Montan și care generează anual un număr mare de turiști este Via Transilvanica.

Terra Banatica, cel mai lung tronson al Via Transilvanica

Acesta este un drum de lungă distanță, un concept cunoscut și întâlnit în întreaga lume, fie că e vorba de drumuri de pelerinaj, cum ar fi El Camino, calea Sfântului Iacob, sau traseele de lung parcurs sălbatice din America de Nord, precum Appalachian Trail.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

„Noi ne-am lipit de Via Transilvanica, traseul acestei poteci care unește oamenii și care, în Caraș-Severin, are lungimea dublă față de următorul județ, aproape 256 de km, și l-am introdus în proiectul nostru de dezvoltare turistică a zonei”, a spus Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru ghidulbanatului.ro.

Terra Banatica este cel mai lung tronson al Via Transilvanica, măsurând 256 de kilometri, de la Porțile de Fier ale Transilvaniei până pe Valea Cernei.

Acesta este împărțit în 13 rute: Bucova-Marga, Marga-Oțelu Roșu, Oțelu Roșu-Caransebeș, Caransebeș-Poiana, Poiana-Gărâna, Gărâna-Secu, Secu-Reșița, Reșița-Iabalcea, Iabalcea-Canton Coșava, Canton Coșava-Prigor, Prigor-Crușovăț, Crușovăț-Prisăcina și Prisăcina-Valea Cernei.

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / ErikSZ)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related