vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterMușchii care filtrează aerului, cumpărați de Chirica, de 10 ori mai scumpi...

Mușchii care filtrează aerului, cumpărați de Chirica, de 10 ori mai scumpi decât prețul propus inițial

Acesta este un tun colosal, în care miza reală este instalarea ecranelor LED în zone intens circulate, pentru rularea de spoturi comerciale. În februarie, consilierii locali luau la mișto exact același proiect propus de fostul consilier PNL (actual USR-PLUS) Răzvan Timofciuc. Prețul propus: 100.000 de euro.

În august, proiectul a fost propus de Mihai Chirica și a fost votat în unanimitate în doar 48 de secunde. Prețul e de 10 ori mai mare: 1 milion de euro. Niciun consilier local n-a citit fundamentarea acestei aberații. Așa e la un baron, fost PSD, actual PNL: banii curg, nimeni nu comentează.

Subiectul mușchilor care să filtreze aerul din Iași a mai fost dezbătut o dată în Consiliul Local (CL), dar a fost desconsiderat de către primarul Mihai Chirica și majoritatea consilierilor locali PSD, care i-au rămas fideli acestuia de-a lungul întregului mandat.

Investiția propusă, în luna februarie, de către fostul consilier PNL Răzvan Timofciuc, ca amendament la bugetul local pe 2020, era cu mult mai ieftină decât ce a votat la finalul lunii august plenul CL: 500.000 de lei pentru 1.000 de mp față de 958.000 de euro pentru 100 de mp (10 panouri cu mușchi și bănci).
La începutul anului, consilierii locali nici n-au vrut să asculte argumentele, au aruncat la coș ideea, tratând subiectul sarcastic și spunând că sunt ineficiente.

Câteva luni mai târziu, proiectul propus de Mihai Chirica și Primărie a fost aprobat în unanimitate. Toți consilierii, inclusiv Andrei Postolache, au ridicat mâna pentru panouri cu suprafață de zece ori mai mică, de zece ori mai scumpă, fără ca vreunul să întrebe ceva despre investiția extrem de costisitoare.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE