miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterMusta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control...

Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat pentru Newsweek România că singura soluție pentru a ține pandemia de COVID sub control este vaccinarea. G.V. Bossche, implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Ebola, nu crede asta.

„E fake news. Ca principiu în bolile infecțioase, cea mai eficientă metodă de a ține sub control o pandemie nu este tratamentul, ci vaccinarea, așa s-a reușit să se țină sub control boli care înainte făceau ravagii, precum poliomielita; chiar și rujeola și rubeola, noi nu mai avem atît de multe cazuri și mortalitate datorită vaccinării”, a arătat medicul infecționist Virgil Musta, contrazicând o ipoteză prezentată de medicul Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Ebola. 

Explicațiile medicului Virgil Musta, la solicitarea Newsweek România, vin după ce în presa internațională au apărut declarațiile medicului Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea vaccinului anti-Ebola, care a susținut că „vaccinurile sunt bune, dar implementarea vaccinului pe scară largă în plină pandemie este susceptibilă de a spori evadarea imunitară sau antigenică (abilitatea virusului de a se adapta la presiuni imune), deoarece niciunul dintre aceste vaccinuri actuale nu previn replicarea / transmiterea variantelor virale. Cu cât folosim mai mult aceste vaccinuri pentru imunizarea persoanelor în mijlocul unei pandemii, cu atât virusul va deveni mai infecțios”, acesta cerând amânarea programului de imunizare anti-COVID până la evaluarea completă a virusului. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE