„Mustața lui Dali” i-a reunit la Paris pe scriitorul Lucian Dan Teodorovici, artistul plastic Felix Aftene și artistul video Andrei Cozlac

Data:

Rezultat al colaborării dintre scriitorul Lucian Dan Teodorovici, artistul plastic Felix Aftene și artistul video Andrei Cozlac, expoziția „Mustața lui Dali”, vernisată vineri, 4 februarie, la Institutul Cultural Român de la Paris și curatoriată de Cristina Simion și Claudiu Florian, poate fi vizitată până la finele acestei luni.

Este vorba de 16 lucrări realizate de Felix Aftene transpuse în literatură de Lucian Dan Teodorovici, autorul picto-romanului „Mustața lui Dali și alte culori”, ce pot fi admirate la un nivel tridimensional, grație artistului Andrei Cozlac, care a realizat o videoinstalație tematică.

Foto: Cristina Simion

„Trei (mari) artiști, o expoziție. La Institut Culturel Roumain de Paris a fost vernisajul expoziției Mustața lui Dali. E rezultatul efortului a trei artiști români : Felix Aftene, Lucian Dan Teodorovici și Andrei Cozlac – Video Artist. Totul a început cu un dialog intre Felix Aftene și Lucian Teodorovici. Picturilor cu chipuri prelungi ale lui Aftene, Teodorovici le-a răspuns cu texte. Și așa a ieșit un pictoroman, « Mustața lui Dali », apărut la Editura Polirom și care urmează să fie tradus și în franceza. Iar Andrei Cozlac a făcut peste toate o instalație : o proiecție de picturi și text în care desenele se lipesc cuvintelor iar umbrele se alătură și se desprind de petice de lumină. O atmosferă eclectică și caldă în aceasta expoziție suprinzatoare și foarte frumoasă, al cărei curator este doamna Cristina Simion” explică Luca Niculescu.

Foto : Felix Aftene, Dan Ciupureanu, Lucian Dan Teodorovici, ICR Paris

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf făcut de Simion | Info Sud-Est

Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf la...

Peste 1.000 de permise de conducere au fost reținute în doar 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la...