Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, scena de muzică TIFF.22. Programul concertelor

Data:

spot_img

Și anul acesta, programul de muzică al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) are în centru scena de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Aproape în fiecare seară de festival, artiști din România, Islanda, Ungaria sau Anglia vor pregăti show-uri de blues, electro, disco alternative sau rock pentru clujeni și invitați, au anunțat miercuri organizatorii TIFF.

Biletele pentru concerte au fost puse în vânzare online pe tiff.eventbook.ro.

Cea de-a 22-a ediții a TIFF va avea loc în perioada 9 – 18 iunie.

Duminică, 11 iunie, ora 19:00

Mischa Blanos (România)

Mischa Blanos este un compozitor și producător din București care cântă la pian, sintetizatoare și instrumente electronice. Cu o pregătire academică clasică încă de la vârsta de șapte ani, Mischa Blanos se află în armonie între două lumi muzicale, cea a cluburilor și cea a sălilor de concerte, și este gata să insufle propria sa viziune asupra binecunoscutei alianțe dintre muzica clasică, jazz și muzica electronică.

Luni, 12 iunie, ora 19:00

Call Me Unique (Marea Britanie / Ungaria)

Cântăreața, compozitoarea și chitaristă, Call Me Unique (foto) infuzează sunetele jazz, soul sau futurebeats cu improvizația vocală. Influențată de muzica unor artiști precum Lauryn Hill, Ed Sheeran, Ella Fitzgerald și Lisa „Left-Eye” Lopes, Call Me Unique este recunoscută pentru dragostea cu care abordează fiecare show live, vibrația ei fiind cu adevărat unică.

Marți, 13 iunie, ora 19:00

Diskopunk (Suedia)

Suedezii de la Diskopunk își descriu sound-ul ca un stil ABBA infuzat de droguri. Combinând dance, post-punk, pop și rock’n’roll, Diskopunk a găsit echilibrul perfect între niște lumi complet opuse.

Cu sprijinul Scandinavian Films și Ambasada Suediei.

Citește și: Geoffrey Rush – invitatul special al TIFF 2023 / Ce alte surprize anunță regizorul Tudor Giurgiu

Miercuri, 14 iunie, ora 19:00

SunMa (Ungaria)

SunMa (András Koroknay) este un artist nomad, creator de colaje sonice meditative combinate cu linii de bas puternice. Muzica lui este adânc înrădăcinată în dub, care servește ca bază pentru abordările sale, rezultând un sunet cu adevărat deosebit: Dub cu influențe în jazz-ul spiritual, hip-hop și electro.

Cu sprijinul Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucuresti si Departamentul pentru Relatii Interetnice

Joi, 15 iunie, ora 19:00 – INTRARE LIBERĂ

Silent Strike & Lucia & Muse Quartet (România)

Silent Strike este unul dintre cele mai importante nume din industria muzicii electronice din România. Are la activ 6 LP-uri, 6 EP-uri, opening act-uri la concerte precum Faithless, Amon Tobin, Saul Williams, Bonobo, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova sau Kode9 și colaborări cu artiști de elită din peisajul autohton: Ada Milea, Alexandrina, Electric Brother, Sorin Romanescu, Subcarpați, CTC, Norzeatic și mulți alții. La TIFF va veni însoțit de Muse Quartet, cvartetul care își exercită talentul provocându-și constant instrumentele clasice în colaborări muzicale inedite. Au cântat alături de Akua Naru, C.T.C., Golan, Alexandrina Hristov, Byron, Tomma Alistar și alte nume sonore.

Tânăra cântăreață indie/pop Lucia tocmai și-a lansat cel de-al treilea album de studio, „IMMERSIA”. De-a lungul a cinci piese noi, proaspete și îndrăznețe, ea își reafirmă talentul de compozitoare, în timp ce se scufundă mai adânc în latura experimentală pe care doar o sugera pe discul ei anterior, „Samsara”. Fiecare cântec are propria sa identitate sonoră, cu straturi atent lucrate și cu multă inimă turnată în ele prin vocea aerisită și fragilă a Luciei.

Citește și: Zilele Filmului Românesc, la TIFF 2023

Vineri, 16 iunie, ora 19:00

Daníel Hjálmtýsson (Islanda)

Daníel Hjálmtýsson este … gândiți-vă la Nick Cave, Depeche Mode, NIN, Joy Division și QOTSA într-o lume de dincolo a lui Leonard Cohen. O poveste de dragoste nesfârșită, în conflict cu elementele din jurul tău și din interior. Daníel a lansat trei single-uri, “ Coloring a Cloud ”, “ Back to Bed ” și “ Tabula Rasa ”.

Cu sprijinul Scandinavian Films.

Sâmbătă, 17 iunie, ora 19:00

Partizan (România)

Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Ei creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii.

Partizan înseamnă: Adrian Pleșca (Artan): voce, Răzvan Moldovan (Suedezu): voce & chitară, Adrian Agheniței: bass și Andrei Bărbulescu: tobe

Duminică, 18 iunie, ora 19:00

Alone at Parties (România)

Alone at Parties este despre contradicțiile care continuă să apară din nou și din nou. Este vorba despre singurătatea de la petreceri, despre glume proaste la înmormântări, despre orașe aparent neprimitoare de care te îndrăgostești într-o a doua vizită. Sunetul lor poate fi descris ca un amestec indie-folk de sintetizatoare, chitare electrice jucăușe care se reunesc în jurul ritmurilor acustice subtile și vocale calde și pline de spirit. Trupa este originară din Cluj-Napoca & este compusă din Andrei, Casiana, Dani, Florin și Lazăr.

Mai multe informații despre TIFF.22 găsiți pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Regizorii Oliver Stone şi Michel Franco, invitaţi speciali la a 22-a ediție a TIFF

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: tiff.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related