joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMuzeul din Deva riscă să rămână fără unele secţii din teritoriu. Sindicatul...

Muzeul din Deva riscă să rămână fără unele secţii din teritoriu. Sindicatul muzeului: Este un abuz

Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să înfiinţeze o nouă structură, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică, prin contopirea Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI) cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara (ADEH).

Proiectul de înfiinţare a direcţiei va fi supus aprobării în şedinţa CJ Hunedoara de vineri şi prevede şi că noua structură va prelua de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva Complexul Memorial „Aurel Vlaicu”, Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad, Complexul de Monumente din Țebea, Casa – Muzeu „Avram Iancu” de la Baia de Criș și Casa Memorială „Drăgan Muntean” din Poienița Voinii, împreună cu personalul aferent. Sindicatul Personalului Științific și Tehnic Auxiliar din cadrul MCDR Deva susţine că demersul CJ Hunedoara produce o situație gravă, care va afecta pe viitor activitatea muzeală din județ, şi a generat mai multe abuzuri care afectează angajații, patrimoniul și imaginea muzeului devean.

Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) a judeţului Hunedoara ar trebui să-şi înceapă activitatea din 1 martie anul acesta, potrivit proiectul de hotărâre al CJ Hunedoara. Două structuri deja existente în cadrul administraţiei judeţene, SPAMI (care administrează situl UNESCO Sarmizegetusa Regia) şi ADEH (care se ocupă de promovarea turistică a judeţului), vor fuziona într-o noua direcţie. DGAMPT va prelua însă şi secţii şi puncte de lucru din teritoriu ale Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva: Complexul Memorial „Aurel Vlaicu”, Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad, Complexul de Monumente din Țebea, Casa – Muzeu „Avram Iancu” de la Baia de Criș și Casa Memorială „Drăgan Muntean” din Poienița Voinii. Direcţia va prelua atât bunurile imobiliare (clădiri, terenuri) ale secţiilor MCDR, dar şi colecţiile muzeale şi de artă, inventarul şi personalul acestora.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE