Muzeul Holocaustului, introdus în traseul memorialelor opresiunii și conflictelor din România

Data:

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România a fost inclus în ruta muzeelor și memorialelor dedicate opresiunii și conflictelor acest obiectiv, gândită de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Finanțarea pentru construcția muzeului va fi asigurată prin PNRR.

„România, după 30 de ani de la revoluție este pregătită să își înfrunte trecutul prezent, și ca și orice țară europeană își propune să transforme în realitate motto-ul Uniunii Europene: Unitate prin diversitate.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va avea ca scop prezentarea și promovarea istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești din România, pentru cunoașterea în plan intern și internațional a contribuției acestei minorități naționale la evoluția și modernizarea societății românești de-a lungul timpului”, arată MIPE, într-un comunicat.

Anunțul a fost făcut în contextul întâlnirii dintre secretarul de stat Hegedüs Csilla și Elisabeth Ungureanu, reprezentanta Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, în vederea stabilirii unor detalii privind care va fi construit prin #PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență

Muzeul va funcționa în București, într-una din zonele emblematice ale orașului, Calea Victoriei, în clădirea Banloc-Goodrich, proiectată de arhitectul Octav Doicescu în perioada anilor 1940.

Finanțarea acordată prin PNRR este de 17,85 milioane de euro. Semnarea contractului de finanțare va avea loc în luna septembrie, iar lucrările trebuie să fie finalizate până la mijlocul anului 2026, menționează MIPE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...