Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23, „un memorial impresionant” în Delta Dunării VIDEO

Data:

spot_img

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară din Mila 23, locul de naștere al multiplului campion olimpic, mondial și european la canoe, funcționează ca spațiu memorial ce înregistrează parcursul lui #IVAN și drept centru de inovare comunitară dedicat moștenirii comunităților locale și dezvoltării durabile a Deltei Dunării.

Conceput ca un exemplu de construcție verde, muzeul fondat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul generos al partenerilor, folosește materiale sustenabile și reflectă elemente din specificul local de construcție.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

La Muzeul Ivan Patzaichin, vizitatorii pot explora parcursul legendarului campion

În spațiile MIP-CIC, vizitatorii pot explora parcursul vieții lui Ivan Patzaichin, în zona Turnului-Observator, și pot participa la programe de educație și evenimente culturale, în zona de Centru de Inovare Comunitară.

Săptămâna aceasta, joi, a fost inaugurat primul traseu dedicat bărcilor nemotorizate din Delta Dunării – „Delta lui Ivan” – acţiune inclusă în programul activităţilor prilejuite de deschiderea Muzeului Ivan Patzaichin – Centru de inovare comunitară din satul Mila 23.

„Deopotrivă muzeu și centru de inovare comunitară – așa cum a fost gândit de organizatori, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Rowmania – acest loc este și un memorial impresionant dedicat omului, sportivului, antreprenorului social, cetățeanului, modelului pentru noi toți: Ivan Patzaichin. Un om și un loc de la care cu siguranță avem cu toții de învățat.

Citește și: Peste 50.000 de copii cu vârste între 13 și 15 ani din România sunt fumători activi

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23

Reușita în ceea ce privește conceptul de muzeu viu – centru comunitar – memorial este susținută în manieră exemplară prin proiectul arhitectural realizat de SKA Architects, echipă coordonată de Sorin Istudor și Kalliopi Dimou, care au colaborat cu echipa Inginerie Creativa.

Felicitări! Nu este suficient subliniat, cred, rolul esențial al arhitecturii de calitate și al arhitecților în imaginarea, dezvoltarea și împlinirea unor astfel de proiecte valoroase cum este Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23.

Menționez de asemenea implicarea Muzeul Astra, cu coordonarea lui Ciprian Stefan și a lui Lucian Robu în realizarea muzeului, ca și a peisagistului Nicolas Triboi și a artiștilor Virgil Scripcariu și Oláh Gyárfás. Felicitări tuturor!

Felicitări Rowmania și Teodor Frolu pentru că ați făcut acest lucru posibil!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, arhitectul Ştefan Bâlici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...