sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterMuzeul Revoluției de la Timișoara are nume, însă deocamdată nu e lansată...

Muzeul Revoluției de la Timișoara are nume, însă deocamdată nu e lansată nici licitația de proiectare

Viitorul Muzeu al Revoluției de la Timișoara va purta numele lui Lepa Bărbat, „primul erou tăcut al Revoluției din 1989”, a anunțat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu. Până la acest moment nu a fost însă lansată nici procedura de achiziție a contractului de proiectare. 

Potrivit Ministerului Culturii, în prezent este în curs de elaborare documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică a contractului de servicii de proiectare. Unitatea de Management a Proiectului intenționează să încheie două contracte separate: unul pentru realizarea proiectului și altul pentru execuția lucrărilor. Conform estimărilor ministerului, până la finalul anului ar putea avea loc lansarea procedurii de achiziție a contractului de proiectare.

„Am inclus în propunerea pentru acordul cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei creșterea sumei pentru Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste. Îmi doresc ca acest muzeu să se numească Muzeul Revoluției Naționale «Lepa Bărbat» pentru că ea a fost primul erou tăcut al Revoluției din 1989 și pentru că avem nevoie să dăm instituțiilor o față umană. Lepa Bărbat este un simbol al libertății noastre, un simbol local, de care întreaga Românie are dreptul să știe. Am avut o discuție cu familia, cu Ioana Bărbat, pe această temă, au spus că sunt de acord și se simt onorați că avem această inițiativă”, a declarat, la Timișoara, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE