Nadejda din Mariupol a scăpat. Cum au fugit 16 oameni, 4 pisici și un câine, în 2 mașini fără geamuri, 800 de km prin mijlocul războiului

Data:

Nadejda Suhorukova, femeia care a impresionat o lume întreagă cu postările ei pe Facebook despre viața locuitorilor din Mariupol, a acordat un interviu în exclusivitate HotNews.ro, după ce a plecat din orașul asediat de ruși și ajuns în siguranță în localitatea în care trăiește fiul său, lângă Odesa.

16 oameni, patru pisici și un câine, îngrămădiți în două mașini cu geamuri sparte, pe un drum de 800 de kilometri, în mijlocul războiului. Nu este scenariul unui film, ci drumul făcut zilele trecute de Nadejda Suhorukova, femeia din Mariupol care a impresionat o lume întreagă cu postările ei pe Facebook în care descria viața locuitorilor din orașul asediat de armata rusă și unde aproape nu mai există clădiri neatinse de bombe.

Nadejda a fugit din orașul încercuit, împreună cu câțiva prieteni, și a ajuns în Cernomorsk, lângă Odesa, acolo unde trăiește fiul său. După ce s-a aflat în siguranță, într-o zonă din Ucraina unde rușii nu au lansat încă un atac pe scară largă, femeia, care este de profesie jurnalistă la o televiziunea locală, a acceptat să dea un interviu pentru HotNews.ro.

Ne-a povestit în detaliu cum a fugit din „orașul morții”, ce drame a lăsat în Mariupol, ce s-a întâmplat cu soțul său rămas în partea ocupată de ruși a orașului, precum și multe altele. De asemenea, am stat de vorbă și cu fiul femeii, jurnalist și el, care locuiește în Cernomorsk. În cele ce urmează prezentăm interviurile cu cei doi.

Nu există niciun coridor umanitar! Nimeni nu scoate oamenii, ies singuri, așa cum pot, riscându-și viețile, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D,...

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...