marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNASA anunță că a descoperit apă pe suprafața luminată de Soare a...

NASA anunță că a descoperit apă pe suprafața luminată de Soare a Lunii

Observatorul Stratosferic pentru Astronomie în Infraroșu (SOFIA) al NASA a confirmat, pentru prima dată, apă pe suprafața luminată de Soare a Lunii.

Această descoperire indică faptul că apa poate fi distribuită pe suprafața lunară și nu se limitează la locuri reci și umbrite.

SOFIA a detectat molecule de apă (H2O) în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere vizibile de pe Pământ, situat în emisfera sudică a Lunii.

Observațiile anterioare ale suprafeței Lunii au detectat o anumită formă de hidrogen, dar nu au putut distinge între apă și substanța chimică apropiată, hidroxil (OH). Datele din această locație dezvăluie apă în concentrații de 100 până la 412 părți pe milion. Rezultatele au fost publicate în cel mai recent număr al Nature Astronomy.

Zi de Zihttp://zi-de-zi.ro
Zi de Zi este liderul presei mureșene atât online, cât și în varianta print. Ediția online a cotidianului Zi de Zi (www.zi-de-zi.ro) vă oferă o selecție a celor mai importante știri ale zilei, informații utile, lista evenimentelor, anunțuri publice și de mică publicitate. Lansat în aprilie 2004, site-ul ocupă primul loc în topul paginilor de știri din județul Mureș.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE