NASA renunță la un instrument al Sondei Voyager 2. Misiunea merge mai departe | Aktual24

Data:

spot_img

Instrumentul Plasma Science al sondei Voyager 2 a fost oprit pentru a economisi energie. După 47 de ani de descoperiri inovatoare, instrumentul cu care se înregistrau date și se transmiteau spre Pământ, a fost oprit, relatează Interesting Engineering.

Deși Voyager 2 este acum orb și surd fără Plasma Science instrument – PLS, călătoria sa va continua cu mult dincolo de existența umanității și chiar a Pământului însuși.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Voyager 2, unul dintre cele mai de succes experimente spațiale

După 47 de ani cât a privit în cosmos și a deslușit nenumărate mistere, instrumentul științific cu plasmă al Voyager 2 a fost oprit pentru ultima dată. Deși acest lucru era inevitabil, deoarece Voyager 2 trebuia să economisească energia.

Misiunea Voyager 2 rămâne una dintre cele mai de succes experimente spațiale ale omenirii. PLS utilizează două detectoare cu cupe Faraday. Unul este îndreptat de-a lungul liniei Pământ-nava spațială, iar celălalt este poziționat în unghi drept față de această linie. Acesta este primul dintr-o serie de instrumente științifice care vor înceta treptat să funcționeze în următorii ani.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oraşul Wolfsburg și criza de la VW | Deutsche Welle

Aproape toată lumea lucrează la Wolfsburg, oraş din nordul...

Victorie la limită a pro-europenilor din Moldova | Deutsche Welle

Diaspora a salvat referendumul constituțional pentru introducerea vectorului european...