Năsui începe reforma în Ministerul Economiei

Data:

Funcţiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%, a precizat miercuri ministrul de resort, Claudiu Năsui, care a precizat că acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”, a subliniat Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, statul român e masiv supra-dimensionat, iar în ultimii ani numărul de bugetari şi de instituţii noi în România a crescut pentru că fiecare politician a vrut să-şi crească puterea, posturile şi bugetul la dispoziţie pe spatele contribuabilului.

„De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili şi birocraţie mai puţină. Prin această reorganizare reducem funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea. România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA şi accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul şi să îi reducem cheltuielile”, a adăugat ministrul Economiei.

Ministerul Economiei are în momentul de față 839 de posturi dintre care 123 în rețeaua economică externă. 

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...