Navalnîi: Doar 46 din cei 200 de oligarhi ruși incluși pe lista Forbes, vizați de sancțiunile Occidentului

Data:

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, încarcerat, a cerut marți măsuri punitive sistematice împotriva oligarhilor ruși care îl susțin pe președintele rus Vladimir Putin și operațiunea sa militară din Ucraina, relatează AFP, citată de The Moscow Times.

Într-o lungă postare pe rețelele de socializare, el a afirmat că sancțiunile occidentale – ale Statelor Unite, Uniunii Europene sau Regatului Unit – au vizat doar 46 dintre cei 200 de oligarhi ruși incluși pe lista Forbes.

„Asta nu mi se pare că seamănă prea mult cu un război total împotriva oligarhilor lui Putin”, a spus Navalnîi.

Roman Abramovici a scăpat până acum de sancțiunile SUA

Potrivit acestuia, șeful gigantului rus al gazelor Gazprom, Alexei Miller, nu se află încă pe lista de sancțiuni a UE.

Navalnîi a afirmat că celebrul oligarh rus – și fost proprietar al clubului de fotbal Chelsea – Roman Abramovici a scăpat până acum de sancțiunile SUA, în ciuda faptului că firmele sale „furnizează metal ministerului rus al apărării”.

„Nu ne putem aștepta la o scindare în rândul elitei lui Putin pe tema războiului dacă, în ciuda multor discuții, tot nu folosim bățul împotriva lor, permițându-le în același timp să își păstreze toți morcovii”, a spus el.

Citește și: Un actor american şi o româncă gătesc pentru oamenii afectaţi de războiul din Ucraina

„Fac apel la toți alegătorii și legislatorii din UE, Marea Britanie, SUA și Canada să pună presiune asupra puterii executive și să îi forțeze să nu se mai implice în demagogie și să treacă urgent la sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin.”

De asemenea, el a sugerat ca Uniunea Europeană, Statele Unite și Regatul Unit să interzică accesul pe teritoriul lor „timp de 20 de ani” tuturor celor care susțin ofensiva militară rusă în Ucraina.

Navalnîi ispășește o pedeapsă de nouă ani de închisoare într-o colonie penală de lângă orașul rus Vladimir, pentru acuzații de deturnare de fonduri despre care el și aliații săi spun că sunt motivate politic.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...