Nepotism la Curtea de Apel Iași. Asistenta lui Tudorel Toader și-a transferat fratele la instanța unde este șefă

Data:

spot_img

Nepotism la Curtea de Apel Iași. Președinta Curții de Apel Iași, Diana Micu Cheptene, și-a angajat fratele ca grefier la instituția pe care o conduce prin intermediul unui transfer de la Curtea de Apel Bacău.

Potrivit dezvăluirea.ro, Vasile Bogdan Micu, fratele Dianei Micu Cheptinte, lucrează de câteva săptămâni pe un post de grefier la instanța la care sora sa este șefă. Înainte de concurs era gestionar.

El a fost transferat de la Curtea de Apel Bacău care a scos la concurs un post de grefier arhivar cu studii medii. La concurs s-au înscris 37 de candidați dar 35 au fost eliminați la proba orală rămânând în cursă doar Vasile Bogdan Micu și un alt concurent.

Candidații respinși la proba orală nu au avut dreptul să facă contestație iar Vasile Bogdan Micu, fost gestionar la un magazin care vinde electrocasnice, a câștigat concursul apoi s-a transferat cu ajutorul Andei Crișu Ciocântă, vicepreședinte al Curții de Apel Iași, prietena Dianei Micu Cheptine.

Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

Nepotism la Curtea de Apel Iași. Detașări fără limită

Șefa Curții de Apel Iași este doctorandul fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, actual rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și asistent universar al acestuia.

Practica transferurilor și a detașărilor între instanțe este vehement contestată în interiorul sistemului, fiind cea mai întâlnită metodă de a promova diverși angajați în mod netransparent, pe baza prieteniei cu șefii de instanțe.

Citește și: Ce salarii au grefierii care fac grevă pentru a primi măririle din 2018 încoace

Judecătoarea cu o avere impresionantă

Diana Micu Cheptene a adunat o avere impresionantă. Două terenuri intravilane în Iași, unul agricol în Vaslui, 100.000 de euro și 550.000 de lei în conturi, titluri de stat în valoare de 300.000 de lei, dar și datorii de 680.000 de lei la bancă.

Șefa Curții de Apel Iași a câștigat anul trecut 239.000 de lei din salariu de judecător, 893.000 de lei drepturi salariale restante, 70.000 de lei de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca „expert proiect POCA 751”, 1450 de lei de la Facultatea de Drept din Iași, bursă de 18.600 de lei de la facultatea de Drept,

Citiți întreaga investigație pe dezvaluirea.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Aceasta judecatoare a condamnat un tinar de 30 de ani nevinovat la 12 ani inchisoare desi la dosar nu erau probe concludente care sa ateste vinovatia ….fara victima .fara arma . Asa zisa victima este in inchisoare pentru trafic de droguri si violente intre interlopi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecători aleși „pe sprânceană” la instanța supremă

Într-o liniște deplină a avut loc concursul pentru ocuparea...

Judecătorul Mateescu a fost detașat, cu succes, secretar al Ministerului Justiției

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...