joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterNereguli în sănătatea teleormăneană: două spitale funcționează fără autorizație în caz de...

Nereguli în sănătatea teleormăneană: două spitale funcționează fără autorizație în caz de incendiu, iar instalațiile electrice sunt suprasolicitate

Două spitale din județul Teleorman funcționează fără autorizație pe linia prevenirii incendiilor și toate unitățile spitalicești din Teleorman au instalațiile electrice pline de improvizații. Acestea sunt rezultatele unui control realizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență la nivelul județului.


Spitalele din Turnu Măgurele și Videle nu au autorizație pentru situații de incendiu, iar producerea unui astfel de eveniment ar cauza pagube umane și materiale enorme. Specialiștii din cadrul ISU arată într-un raport publicat și de Ministerul Sănătății că starea sănătății teleormănene e foarte gravă.

Printre concluziile semnalate în raport, se poate constata faptul că în toate unitățile spitalicești din județul Teleorman nu sunt asigurate condițiile pentru limitarea propagării focului și fumului, hidranții interiori nu sunt funcționali, iar la instalațiile electrice s-au constatat multiple improvizații, astfel că se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea circuitelor.

Cu alte cuvinte, se utilizează consumatori suplimentari, precum aparatele de încălzit, în cazul unor instalații electrice pline de improvizații, care ar putea ceda în orice moment. Mai mult, cele cinci spitale din județ au probleme la nivelul condițiilor de evacuare în caz de incendiu. Probleme s-au găsit și la instalațiile de iluminat de securitate, iar efectele unor astfel de deficiențe ar putea fi tragice.

Mii de astfel de deficiențe au fost constatate la nivelul întregii țări, în urma celor 292 de controale efectuate după incendiul de la Piatra Neamț.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE