joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterNeurologii Spitalului Județean din Sibiu, medaliaţi cu aur de Societatea Europeană de...

Neurologii Spitalului Județean din Sibiu, medaliaţi cu aur de Societatea Europeană de AVC

Colectivul Secţiei de Neurologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost premiat cu medalia de aur, pentru al doilea an consecutiv, de Societatea Europeană de AVC (ESO) pentru raportarea în Registrul European de AVC a tuturor accidentelor vasculare tratate cu proceduri de recanalizare (tromboliză).

Echipa de neurologi de la SCJU Sibiu este condusă de conf.u niv. dr. Corina Roman Filip, medicul şef al Secţiei Clinice Neurologie.

Tromboliza intravenoasă este o metodă terapeutică netraumatizantă care constă in injectarea unei substanţe trombolitice, care se administrează intravenos şi dizolvă cheagul de sânge care blochează circulaţia.

SCJU Sibiu, prin Secţia Clinică Neurologie, este unul dintre centrele din România unde se aplică procedurile de tromboliză, acesta fiind un tratament performant în faza acută de AVC ischemic.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE