Un preot dintr-o comună din Bihor a angajat-o fictiv pe nevasta viceprimarului cântăreață în strană, acuză oameni din comunitate.
În Lăzăreni, enoriașii sunt supărați pe propriul preot, Ionel Borza, fiindcă adună contribuții pentru diverse lucrări, unele fără nicio legătură cu biserica, pentru a-și însuși o parte din bani.
Unul dintre membrii comunității, Ovidiu Țenț, a trimis din acest motiv o jalbă Protopopiatului Ortodox al Oradiei, de care ține parohia, dar degeaba: protopopul îi ține spatele preotului, a constatat el. Prin urmare, bărbatul, polițist de meserie, s-a adresat procurorilor, dezvăluind că preotul i-a prejudiciat nu doar pe enoriași, ci și bugetul statului, căci a angajat-o fictiv, pe un post de cantor, pe nevasta viceprimarului comunei. Care cântă la slujbă doar pe statele de plată ale bisericii…
Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris
Afacerea Iconostasul
„A dispus după bunul plac de resursele financiare ale parohiei”. Așa începe plângerea penală pe care Ovidiu Țenț (foto), locuitor al satului Lăzăreni și unul dintre contributorii fruntași ai bisericii, a înregistrat-o în 29 ianuarie 2024 la Parchetul Oradea, cerând „cercetarea penală a numitului Borza Dan Ionel, preot paroh, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată”.
Comisar-șef la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al Poliției Bihor, bărbatul a declarat BIHOREANULUI că s-a hotărât să-și asume acest demers după ce a descoperit că anul trecut, când preotul a comandat înlocuirea iconostasului, și-ar fi însușit o parte din banii strânși pentru plata lucrării.
„Părintele a spus că iconostasul costă 60.000 lei și a cerut o contribuție de 400 lei de la fiecare familie, respectiv 200 lei de la văduve, ceea ce ar fi însemnat în total peste 80.000 lei. Nu a anunțat niciodată că pentru iconostas a primit 10.000 lei și de la Consiliul Local, iar alți 30.000 lei și de la Secretariatul de Stat pentru Culte. De la credincioși a strâns 50.000 lei, pentru care nu a dat nimănui vreo chitanță, iar la sfârșit nu a prezentat niciun document privind costurile și plata”, spune Țenț.
Continuarea, în Ebihoreanul.ro
Citește și: Cum arată declarația pentru „Taxa pe lux”
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)