joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNicio școală din Iași nu mai este în scenariul roșu începând de...

Nicio școală din Iași nu mai este în scenariul roșu începând de astăzi

Din această săptămână, în județul Iași nu mai există nicio școală în scenariul roșu, fiind prima săptămână în care reluarea cursurilor se face în toate unitățile de învățământ cu prezența fizică a tuturor elevilor și preșcolarilor.

În 425 de unități de învățământ din Iași atât elevii cât și preșcolarii participă zilnic la ore și respectă normele de protecție sanitară, aici aplicându-se scenariul verde.

În alte 224 de unități de învățământ participă fizic preșcolarii și elevii din învățământul primar, alături de cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Elevii din celelalte clase participă zilnic la ore în sistem online.

„Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din unitățile administrativ teritoriale în care se modifică încidența epidemiologică prin comparație cu cea înregistrată în 12.02.2021 au transmis Inspectoratului Școlar Județean Iași (ISJ) propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație a fost înaintată spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași”, au precizat reprezentanții ISJ Iași.

La începutul semestrului al doilea, școlile din trei comune au fost vizate de Ministerul Educației să înceapă orele în scenariul roșu: Valea Lupului, Probota și Popricani. Asta ar fi însemnat ca doar preșcolarii și elevii din clasele primare să meargă la ore.

În cazul comunei Popricani a fost o eroare în stabilirea incidenței, adică au fost incluse cazurile de la un centru medico-social din comună unde exista focar de coronavirus, deși focarele nu se iau în considerare la calculul incidenței.

În cazul comunei Probota a fost o diferență de sincronizare – la finalul săptămânii atunci când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit scenariile de începere a școlilor pe baza incidenței din comune, în comună incidența era puțin peste 3 la mie, iar la începutul săptămânii, pe 8 februarie, incidența era sub 2,5 la mie. De asemenea, de curând și cealaltă localitate, Valea Lupului, a ieșit din scenariul roşu.

La finalul săptămânii trecute, din 98 de comune și orașe din județul Iași, 83 sunt în scenariul verde, iar 15 în scenariul galben.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE