Nicolae Ciucă: Părinții și bunicii noștri au trăit cu poveștile și așteptarea sosirii americanilor pentru a ne elibera de ocupația ruso-sovietică

Data:

Luni, 11 iulie, se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii.

„Inițiat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la București a Președintelui Statelor Unite William J. Clinton, Parteneriatul Strategic reprezintă un reper esențial al politicii externe a României, alături de apartenența la Uniunea Europeană și NATO”, a transmis, luni, Premierul Nicolae Ciucă.

„Parteneriatul Strategic cu SUA s-a vrut un simbol al faptului că România nu a fost uitată în primul val al extinderii NATO”

Premierul a amintit că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite marchează începutul consacrării orientării occidentale a României și integrării sale în structurile europene și euro-atlantice.

„Părinții și bunicii noștri au trăit cu poveștile și așteptarea sosirii americanilor în România pentru a ne elibera de ocupația ruso-sovietică. Un regim străin României a dominat țara noastră 45 de ani, după al Doilea Război Mondial, și a adus multă suferință și multă alterare a societății românești. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite s-a vrut un simbol al faptului că România nu a fost uitată în primul val al extinderii NATO și că pasul său decisiv și garanțiile de securitate vor veni”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, Parteneriatul Strategic a fost și un instrument eficient de consolidare a cooperării bilaterale în domenii de interes reciproc, precum promovarea valorilor transatlantice, apărare și securitate, economie și comerț, energie, educație.

Detalii, AICI! Foto: Facebook Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
2 COMENTARII
  1. Nu numai parintii nostri au trait gindind si sperind la venirea americanilor ci si multi dintre copii lor ce nu a inteles niciodata cum a fost posibil ca o intrega generatie ,acum aproape disparuta ,sa accepte socialismul multilateral dezvoltat ce a culminat cu forma cea mai nociva numita comunism .Norocul nostru este nu numai America (SUA) acum vedem cit de importanta a fost si venirea trupelor france si cit de importanta a fost aderarea la structurile UE ca si pozitionarea scuturilor antiracheta MAMBA si Deveselu . Doar sa va imaginati ce ar fi fost daca anumiti simpatizanti ,ce cindva dadeau mina cu fostul numar unu din SUA , ar fi preluat puterea absoluta .

  2. minte cu nerusinarea caracteristica varfurilor conducatoare(din Romania), tatal sau-in perioada cand inca se mai spera -pe la 1948-1950) era tablagiu (sau doar gradat) in armata romana, care era indoctrinata la refuz, sa urasca capitalismul si capitalistii, in special pe americani, si era ” pregatita”(macar mental-altfel , cu ghioagele!) sa lupte imoptriva acestora…Asa ca palavrageala lui ciuca, s-ar putea sa aiba un scop mai precis, ar vrea sa-l transforme pe tablagiul cel batran in dizident al regimului comunist, care -vezi drace!- tocmai d’asta nu a ajuns si el general, pentru ca era proamerican…Si cu toate farfastacurile lui, la o adica, ciuca ar redirectiona Romania spre Rusia, cat ai zice „La stanga-n prejur!”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...