Ciucă: „România rămâne destinație atractivă pentru investitori”

Data:

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Discuțiile s-au axat pe aderarea României la Spațiul Schengen, stadiul îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și pe teme legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina si Republica Moldova.

Premierul: România are resurse energetice stabile

Premierul s-a întâlnit însă la Bruxelles și cu mai mulți oameni de afaceri români și belgieni, întâlnire la care a vorbit despre obiectivele guvernamentale: continuarea investițiilor și reformelor, salvarea locurilor de muncă și protejarea celor mai vulnerabili cetățeni”

„După valorile record înregistrate anul trecut în relațiile noastre economice, de aproximativ 4 miliarde de euro, și anul acesta asistăm la o creștere substanțială. Efortul nostru de a investi și de a crește este important nu numai pentru țările noastre, ci și pentru întreaga Uniune Europeană.

România rămâne destinație atractivă pentru investitori datorită regimului fiscal competitiv, înaltei calificări profesionale a oamenilor, resurselor energetice stabile. Avem cel mai mare buget național alocat investițiilor în ultimii 30 de ani, am deschis mai multe linii de finanțare din PNRR”, arată Nicolae Ciucă, joi, în concluziile întâlnirii.

Citește și:Tribunalul Iaşi a anulat autorizația de construire a unui bloc ridicat pe semnătura primarului Mihai Chirica

„România și-a demonstrat rolul strategic la nivelul UE”

Premierul a amintit și de recenta semnare a Acordului de parteneriat cu Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor de care România va beneficia prin Politica de Coeziune.

„Accesul la finanțare este dublat de reforme și de menținerea politicii pro-business, asumată ferm de Guvern, pe care o vom concretiza și prin înființarea unei agenții guvernamentale pentru investiții.
România și-a demonstrat rolul strategic la nivelul Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice și, în curând, sper să facă același lucru la nivelul Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică”, mai spune Nicolae Ciucă.

Amintim că premierul Nicolae-Ionel Ciucă și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au discutat miercuri despre ameninţările şi provocările de securitate din regiunea Mării Negre, recunoscută ca zonă de importanţă strategică pentru Alianţă prin noul Concept Strategic al NATO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...