Nicolae Ciucă anunță continuarea investițiilor la centrala de la Cernavodă

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni, după o vizită la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, că România va continua să folosească energia nucleară.

„Guvernul susține proiectele de operaționalizare a unităților 3 și 4, cât și retehnologizarea unității 1 a Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă, decizie luată în contextul taxonomiei recent aprobate de Comisia Europeană, care a acceptat energia nucleară ca fiind energie de tranziție.

Totodată, sprijinim accelerarea proiectelor de implementare a reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni SMR, proiecte ce au fost agreate prin acordul interguvernamental România-SUA.

Aceste proiecte vor contribui la independența energetică a României, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului și reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a precizat, luni, premierul.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre identificarea soluțiilor pentru creșterea securității energetice a României și pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele crizei energetice.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...