miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNicuşor Dan anunţă întârzierea cu cel puţin o săptămână a preluării mandatului...

Nicuşor Dan anunţă întârzierea cu cel puţin o săptămână a preluării mandatului de primar

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri seară, că preluarea mandatului ce urma să aibă loc vineri odată cu depunerea jurământului va mai întârzia cu încă cel puţin o săptămână. Potrivit edilului, tergiversarea s-ar datora unei erori judiciare, întrucât dosarul de validare a mandatelor consilierilor generali a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1, şi nu la Tribunalul Bucureşti.

„Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicaţia: Codul Administrativ spune că Primarul General îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi Primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă.

Codul Administrativ are o formulare uşor neclară asupra instanţei competente pentru Bucureşti: primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri.

Tribunalul Bucureşti a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripţia Bucureşti, competent este Tribunalul Bucureşti. Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul ales al Bucureştiului a mai explicat faptul că, „după motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1”.

„Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aştepta două zile pentru un eventual apel”, conchide Nicuşor Dan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE