sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNicușor Dan, greu de găsit pe buletinele de vot. Apare ca...

Nicușor Dan, greu de găsit pe buletinele de vot. Apare ca independent, fără siglele PNL și USR PLUS

Nicușor Dan s-a prezentat pe toată perioada campaniei electorale ca fiind candidatul susținut de PNL și USR PLUS. Numai că pe buletinul de vot apare doar mențiunea „candidat independent”.

Alegătorii care au mers deja să voteze în București au constatat că le-a fost dificil să găsească pe buletinul de vot candidatul pe care doreau să-l voteze.

Există două motive pentru această dificultate. Primul vizează faptul că pe buletin candidații independenți se află la sfârșitul listei.

Astfel, candidații independenți pentru Primăria Capitalei pot fi găsiți de la pagina 2, începând cu poziția 15. Pe această poziție se află Dan Nicușor Daniel.

Buletinul de vot pentru alegerea primarului general conține numele a 18 candidați, împărțiți pe 3 pagini.

Al doilea motiv este acela că, potrivit legii, candidații independenți nu au o siglă în căsuța aferentă fiecăruia.

Astfel, pe toată durata campaniei electorale, Nicușor Dan s-a prezentat ca fiind candidatul susținut de PNL și USR PLUS, iar afișele sale electorale au conținut și siglele celor trei partide.

Numai că, pe buletinul de vot, siglele partidelor nu mai apar, ci doar mențiunea „candidat independent”. Iar Nicușor Dan nu este membru al unuia dintre cele trei partide, care doar l-au susținut în campania electorală. 

Dacă vreți să votați pe unul dintre cei patru candidați independenți, fiți atenți la următoarele: aceștia se găsesc pe paginile 2 (partea de jos) – Dan Nicușor Daniel (poziția 15) și Bădescu Octavian (poziția 16) –  și pagina 3 – Moraru Radu-Octavia (17) și Berenghi Cătălin-Ioan (18).

Buletinul de vot are la început un cuprins, pe care sunt trecuți toți cei 18 candidați și paginile la care se găsescpe buletinul de vot.

Candidatu susținut de PNL și USR PLUS, Nicușor Dan, pe care îl caută cei mai mulți alegători pe liste, se află la poziția 15, pe pagina 2, în partea de jos a buletinului de vot.

Stefan Josan
Ștefan Josan este expert în relații internaționale și afaceri europene. Stefan a lucrat la Parlamentul European, Centrul Martens pentru Studii Europene și OSCE/ODIHR. În prezent, Stefan ocupă funcția de coordonator de proiecte la Freedom House Romania. Este absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al Colegiului Europei și al Universității Babeș-Bolyai.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE