Nicușor Dan îi răspunde lui Ciolacu: „L-am invitat și eu la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”

Data:

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns invitației premierului Marcel Ciolacu de a se întâlni pe tema traficului din București cu o contra-ofertă. Edilul l-a invitat pe primul ministru pe un șantier ilegal din Capitală, alături de subordonații săi, șefii din Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), care „nu-și îndeplinesc atribuțiile”.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu m-a invitat marți la ora 14 la o discuție pe tema traficului din București. L-am invitat și eu marți la ora 13 la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București. I-am invitat și pe subordonații săi, Prefectul și șefa Inspectoratului de Stat în Construcții, care refuză să își îndeplinească atribuțiile. Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor statului în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic în București”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Implicarea lui Ciolacu

În urmă cu două zile, Ciolacu a remarcat că începerea şcolii a adus la multe probleme legate de trafic în marile oraşe. Acest lucru a fost întâlnit, în mod special în Capitală, unde sunt simultan lucrări majore de extindere a metroului şi de reabilitare a linilor de tramvai şi a sistemului de încălzire. „Sunt multe zone din oraş unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat. Trebuie mai multă implicare din partea autorităţilor locale, dar şi centrale, astfel ca bucureştenii să se poată deplasa decent prin Bucureşti în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare şi, nu în ultimul rând, Interne. Oamenii cred că s-au săturat de polemici politice sterile. Vor cu adevărat soluţii! Şi după această întâlnire vom veni rapid cu soluţii!”, a precizat Marcel Ciolacu.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related