Noi amânări pentru „Autostrada Unirii”  | Ziarul de Iași

Data:

Noi amânări pentru „Autostrada Unirii”, acesta pare să fie rezultatul primului pachet de alegeri. Proiectul A8 din județul Iași a încetinit și mai mult. 

Cu excepția asociațiilor pro-autostradă, nicio reacție, de niciun fel, din partea șefilor proaspăt realeși ai administrației locale (Consiliu Județean, Primăria Iași) sau a politicienilor, cu toții dispăruți brusc imediat după închiderea urnelor.

Cu o întârziere de doi ani, proiectantul Consitrans SRL – cel angajat la sfârșitul primăverii 2021 de CNAIR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale) să actualizeze studiul de fezabilitate pentru tronsonul ieșean de autostradă al A8 (93,27 km) și să realizeze proiectul tehnic – se apropie de finalul primei părți a contractului.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

Studiul de fezabilitate ar trebui să fie gata în august, cu o lună întârziere

Zilele trecute a fost depus la Agenția ieșeană de Protecție a Mediului dosarul pentru obținerea acordului în acest sens, dezbaterile publice urmând să se țină pe 16 și 17 iulie la Iași și Pașcani.

Dacă nu vor fi și alte surprize, acordul de mediu și, implicit, finalizarea studiului de fezabilitate vor veni în august, adică la o lună după termenul la care toată documentația trebuia să fie gata.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Între timp, a apărut ideea renunțării la proiectul tehnic în contractul actual cu Consitrans, pentru ca o viitoare licitație să includă proiectarea și execuția – așa cum au fost scoase la licitație toate celelalte segmente de autostradă.

Așa cum am mai relatat, cei 93,27 km ai A8 în Iași sunt împărțiți în 4 tronsoane:

  • Moțca/DN2-Tg. Frumos/DN28B (31,5 km);
  • Tg. Frumos-Lețcani/DN28 (28,65 km);
  • Lețcani-DN24 (17,7 km);
  • respectiv legătura DN 24-podul peste Prut de la Golăiești/Ungheni (15,5 km).

Pe toată această distanță sunt revăzute 9 noduri rutiere, 14 tunele cu lungimi cuprinse între 120 și 1140 m, 48 de poduri și 49 de podețe, două viaducte, precum și facilitățile obișnuite – centre de întreținere, parcări etc.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related