Noi anchete pentru învățătorul-consilier județean acuzat că își umilește elevii. ISJ l-a iertat prima dată

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași solicită demararea unei anchete și luarea unor măsuri concrete, inclusiv demiterea învățătorului Constantin Șerban care i-a abuzat verbal pe elevii săi de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”.

Pe mai multe întregistrări făcute publice de siteul local de știri 7iasi.ro se aude un bărbat care țipă la copii, se aude chiar și o lovitură și plânsete pe fundal. „Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)”, sunt doar câteva exemple care pot fi auzite pe înregistrări. Mama unei eleve care a avut probleme și anul trecut cu învățătorul a pun în ghiozdanul fetei sale un reportofon pornit. Fata care este elevă în clasa a II-a a fost umilită și lovită cu palma în fața colegilor. Atunci, ancheta ISJ s-a finalizat cu o „observație scrisă”.

Citește și: Consilier județean de la PNL Iași, învățător, înregistrat când înjură elevii de clasa a II-a

Învățătorul susține că nu recunoaște acele înregistrări și că se află în proces cu mama unui copil din clasa respectivă. „Copilul este tratat ca toți copiii, eu aș putea să am un punct de vedere atribuțiile pe care această mamă nu și le efectuează așa cum trebuie cu privire la pregătirea și disciplina copilului, dar nu vreau. În nicio zi el nu își face nicio lecție, dar asta nu mă obligă pe mine să am un alt comportament față de ea decât ceilalți copii”, a precizat Constantin Șerban, învățătorul implicat.

Mâine, 2 martie, o echipă a ISJ Iași se va deplasa la școală pentru a face verificările necesare asupra situației semnalate. Între timp, ISJ a solicitat școlii să analizeze și să ia toate măsurile care se impun până la încetarea contractului individual de muncă. În evidențele Inspectoratului, Constantin Șerban este cadru didactic pensionar, încadrat pe o catedră rezervată, titularul fiind în concediu fără plată.

„Conform legislației în vigoare, Școala Gimnazială «Mihai Codreanu» Iași va numi, în cel mai scurt timp, o Comisie de cercetare disciplinară care va îndeplini procedura de cercetare disciplinară. ISJ Iași nu tolerează nicio formă de abuz psihic sau fizic orientat împotriva elevilor, nicio atitudine neconformă cu statutul de cadru didactic, acestea constituie derapaje grave care afectează calitatea relațiilor educaționale și a climatului din clasa de elevi”, au precizat reprezentanții ISJ Iași.

Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...