marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterNoi combinații de condimente exotice pentru produsele din carne, testate de studenții...

Noi combinații de condimente exotice pentru produsele din carne, testate de studenții de la USAMV Iași

Studenții Facultății de Zootehnie de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) experimentează în această perioadă, împreună cu profesorii lor îndrumători, mai multe condimente exotice care ar putea fi folosite pentru produsele din carne.

Studenții specializărilor pentru Controlul și expertiza produselor alimentare și Inginerie și management în alimentație publică și agroturism au în lucru în atelierele de microproducție procesare carne mai multe probe pentru care au folosit mai multe combinații de condimente exotice, cum ar fi curcuma, ghimbir, tarhon, oregano, rozmarin, fenicul, curry, coriandru, chimion. Aceste probe vor avea ca scop final brevetarea unor noi produse, care să le înlocuiască pe cele tradiționale.

„Am încercat noi condimente exotice pentru a frăgezi carnea, dar și pentru a crește apetitul atunci când vorbim de consum. Am sesizat că este nevoie pe piață de astfel de produse și încercăm să le înlocuim pe cele tradiționale, usturoi, piper și boia. Nu știu câtă lume se mai regăsește în acele condimente; încercăm să venim și cu o altă alternativă a produselor noastre vis a vis de gradul de condimentare, de tot ce se înseamnă frăgezire, pentru a surprinde o structură de maturare corespunzătoare. Pentru fiecare produs testat s-au folosit câte trei feluri de condimente, pentru a nu fi agresive și pentru a obține produse ce ar putea fi introduse în piață, să le brevetăm”, a declarat șef lucr. dr. Marius Ciobanu, cadru didactic la disciplina Tehnologia procesării cărnii de la USAMV Iași.

După ce produsele vor trece de toate etapele tehnologice, acestea vor fi testate în cadrul laboratoarelor de analize senzoriale pe care le au studenții în cadrul activităților didactice. Până vor ajunge să breveteze noile condimente, o parte dintre studenții aflați în ultimul an de studii au ales pentru lucrarea de licență să studieze același subiect, al condimentelor exotice potrivite pentru carne.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE