marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterNoi presiuni ale Secției Speciale asupra foștilor procurori DNA, Cristian Ardelean și...

Noi presiuni ale Secției Speciale asupra foștilor procurori DNA, Cristian Ardelean și Ciprian Man: Adina Florea a cerut dosarul lui Mircea Govor

Procurorii Cristian Ardelean și Ciprian Man l-au anchetat cu câțiva ani în urmă pe fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor. La mijloc era o infracțiune de șantaj, iar în dosar au fost audiați oameni grei ai PSD. Mircea Govor a fost condamnat în 2019 de Tribunalul Satu Mare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, iar acum Secția Specială, prin semnătura Adinei Florea, cere Curții de Apel Oradea dosarul. Evident, Secția Specială derulează o nouă investigație pe numele anchetatorilor lui Govor.

Cererea Adinei Florea este datată cu 20 octombrie, cu doar două zile înainte de noul termen în dosarul lui Govor.

Mircea Govor, Valer Marian și Mirel Vlas au fost trimiși în judecată în aprilie 2016 de procurorul DNA Oradea Cristi Ardelean, iar rechizitoriul a fost contrasemnat de procurorul Ciprian Man. Acuzațiile erau clare: Mircea Govor se făcea vinovat de șantaj, iar ceilalți doi inculpați de complicitate la șantaj. Cei doi complici au fost, însă, achitați de Tribunalul Satu Mare.

Potrivit rechizitoriului DNA, Mircea Govor ar fi amențat un avocat că îl atacă în presa locală dacă instituțiile publice pe care le consilia juridic nu îi dau contracte lui Mirel Vlas de la firma Tehnic Asist.

Această conduită a creat o stare de temere avocatului respectiv care, în final, a acceptat o solicitare alternativă formulată de inculpatul Govor Mircea Vasile, respectiv în a-i determina pe administratorii a două societăți comerciale care câștigaseră o licitație privind o lucrare publică în valoare de 21.383.650 lei (lucrare care se dorea a fi atribuită în favoarea lui Vlas Mirel), să vireze suma totală de 124.800 lei în contul unei alte societăți controlate de inculpat.
Acest fapt a avut ca și consecință oprirea oricărui articol denigrator în publicația respectivă la adresa avocatului”, se arată în rechizitoriu.

Implicarea SIJ în această poveste arată din nou presiunile care se fac asupra anchetatorilor care realmente soluționează dosare de corupție, iar solicitarea Adinei Florea numai în acest sens poate fi interpretată, date fiind condițiile.

De altfel, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Presshub, procurorul Ardelean mărturisește că uneori, în activitatea unui procuror, „deranjul” se plătește.

Brusc, DNA a devenit un dușman al poporului, nu a mai fost agreat, procurorii care înainte erau elogiați în presă și în acte ale organismelor UE au început să fie linșați mediatic, atât în presa locală, cât și centrală, urmat de acțiuni disciplinare și dosare la această secție de investigare a infracțiunilor în justiție.(…) N-aș putea să spun pe cine am deranjat, dar e cert că activitatea DNA au deranjat persoane cercetate. Noi am primit și informații că s-ar pune la cale tot felul de strategii împotriva procurorilor., a spus Cristian Ardelean în cadrul Interviurilor Presshub.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE