Noi reguli Covid în Italia: Măștile rămân obligatorii în interior, se renunță treptat la certificatul verde / Din 1 mai se renunță la aproape toate restricțiile

Data:

Consiliul de Miniștri al Italiei a votat joi noua ”foaie de parcurs” a regulilor Covid, anunță Corriere della Sera.  În document se prevede ca de la 1 mai se va renunța la majoritatea restricțiilor.

De la 1 aprilie, chiar și persoanele de peste 50 de ani se vor putea întoarce la muncă fără a respecta obligația de a se vaccina împotriva Covid. Cu toate acestea, ele trebuie să aibă un test negativ antigenic (valabil 48 de ore) sau molecular (valid 72 de ore). Altfel, vor risca o amendă de 100 de euro, însă nu vor mai putea fi suspendați la locul de muncă.

Până pe 31 decembrie, obligația de vaccinare rămâne în vigoare pentru personalul sanitar.

Reguli diferite pentru italieni și turiști în restaurante

Între 1 și 30 aprilie, se poate intra în restaurante și barurile aflate în aer liber, la petreceri în aer liber, ceremonii, hoteluri și facilități de cazare, fără certificat verde.

În perioada 1 – 15 aprilie se poate intra cu certificatul verde, valabil 6 luni pentru cei cu mai puțin de trei doze și care are termen nelimitat, valabil pentru cei cu trei doze, în restaurante și baruri în interior.

Turiştii străini pot intra din 1 aprilie cu permisul verde de bază, care se obține cu un test antigen valabil 48 de ore sau un test molecular valabil 72 de ore. Din 15 aprilie vor putea intra și italienii cu acest tip de certificat verde.

Permisul nu este necesar pentru oaspeții hotelului care merg la restaurantele și barurile interne. De la 1 mai va fi abrogată orice obligație.

Pentru transportul public și aerian, mascaFfp2 rămâne obligatorie

În perioada 1-30 aprilie, permisul verde nu va mai fi necesar pentru a urca în autobuze, metrouri, tramvaie și în toate celelalte mijloace de transport public local. Totuși, masca Ffp2 trebuie purtată, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul. Cablurile şi conductele...

De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Am avut parte de un week-end palpitant pe plan...

Restaurarea unui simbol: Casa Roset-Catargiu din Iași | Ziarul de Iași

Restaurarea unui simbol: Casa Roset-Catargiu din Iași. Institutul Național...

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală