Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, miercuri, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile începând cu 14 martie.

Printre noile restricţii propuse se numără interdicţia circulaţiei în intervalul orar 22:00 – 05:00 dar şi limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din staţiunile turistice montane în care se practică sporturile de iarnă.

“Se menţine obligaţia ca activitatea în creşe şi after-school-uri să se desfăşoare numai cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei, al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii.

Se menţine permiterea în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ a activităţilor didactice şi a altor activităţi specifice precum şi organizarea şi desfăşurarea examenelor pentru elevi/studenţi, cadre didactice, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii”, se arată în anexa la hotărâre.

Totodată, potrivit propunerilor, activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, ar urma să se desfăşoare în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.