miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăRecomandateNoi variante ale coronavirusului, depistate în România în 20% din rezultatele la...

Noi variante ale coronavirusului, depistate în România în 20% din rezultatele la secvențierile de săptămâna trecută

Cel puțin nouă variante ale coronavirusului cu diverse mutații circulă intens în România, iar săptămâna trecută 20% din rezultatele la secvențierile făcute au fost cu aceste tulpini, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), la solicitarea G4Media.ro.

În ultima săptămână, au fost făcute doar circa 350 de secvențieri. România secvențiază în general doar probe de la pacienți vaccinați cu schemă completă care dezvoltă forme severe de COVID-19, fie atunci când medicii au unele suspiciuni sau specialiștii de la laborator.

Chiar în aceste condiții, una din cinci probe secvențiate săptămâna trecută a avut ca rezultat o tulpină cu noi mutații, ceea ce arată că circulația acestora este destul de intensă.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Cum explică epidemiologii creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Europa, în pofida vaccinării

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE