Nori negri peste Aeroportul din Iași. Bacăul şi Suceava strâng Iaşul în menghină

După ce, în 2017, directorul a fost schimbat de noua conducere PSD, dezvoltarea aerogării ieşene nu şi-a mai menţinut ritmul. Marele pericol, în momentul de faţă, este mutarea curselor spre aeroporturile din Bacău şi Suceava, care renunţă la câştiguri pentru a avea oferte bune, Iaşul putând fi făcut sandwich între cele două aerogări din Moldova.

Schimbat la faţă în numai doi ani (2013-2015), relansat pe piaţa aeronautică şi propus pentru alte proiecte de dezvoltare, Aeroportul Iaşi nu a avut evoluţia scontată după impunerea unei noi administraţii, cu trei ani în urmă. Pandemia n-a făcut decât să pună capac.

La sfârşitul lunii septembrie 2017, plenul Consiliului Judeţean, dominat de PSD-ALDE,

a parafat rezultatul unui concurs controversat, deşi mai transparent decât cele care au urmat. La acea şedinţă a CJ, cei şase administratori ai Regiei Autonome Aeroportul Iaşi au fost unşi în funcţii, în ciuda faptului că nu fuseseră invitaţi. Aceştia erau, în ordinea punctajului obţinut: Sorin Eugen Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială Bucureşti, Mitică Rebegea, fost director al aerogării – ca reprezentant al autorităţii tutelare (CJ), Mihai Iordache, general în rezervă, Gheorghe Carp, director ROMATSA, Alexandru Anghel, în acel moment director interimar al aerogării, şi Cătălin Bulgariu, fost consilier local PSD.

Rebegea este un apropiat al preşedintelui CJ, fiind chiar administrator special al unei firme a familiei Popa intrată în insolvenţă. În plus, el nu are diplomă de licenţă (studii superioare de lungă durată), aşa cum impuneau condiţiile de concurs. Asta însă nu l-a împiedicat să fie pus preşedinte al Consiliului de Administraţie. Bulgariu este coleg de partid cu Maricel Popa.

Anul 2017 s-a încheiat cu „izgonirea” lui Alexandru Anghel de la conducerea Aeroportului, pe motiv că nu ar fi pus în aplicare decizii ale noului Consiliu de Administraţie.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Valeriu Gheorghiță: “Începe vaccinarea prin centre mobile și cu sprijinul echipelor mobile, în primele 14 județe din țară”

Programările pentru imunizare se vor putea face și direct la centrul de vaccinare

Moldovenii cu pașaport românesc s-ar putea vaccina în România

Premierul Florin Cîţu a purtat marți discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre vaccinarea în țara noastră a cetățenilor români din Republica Moldova, indiferent unde aceștia locuiesc.

Un fost președinte de filială USR s-a înscris în AUR

În politică nu există principii, ci doar interese. Asta pare a demonstra recentul gest al fostului președinte al USR Sibiu, Raluca Amariei, care a anunțat că s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), unde a primit funcția de vicepreședinte la nivel național.