Nou dosar penal pentru primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. Acum pentru construirea unui bloc fără avize

Data:

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, are un nou dosar. Direcția Națională Anticorupție a anunțat că acesta este urmărit penal pentru că înte 2015 – 2021 ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unui bloc din centrul Capitalei.

Primarul Sectorului 3 este suspectat de abuz în serviciu.

„În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București.

Procurorii DNA au făcut, în 1 februarie, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primăria Sector 3, iar Robert Negoiță a fost audiat”, transmite DNA, într-un comunicat.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

Trimis în judecată în instigare la infracțiunea de abuz în serviciu și a infracțiunii de complicitate la fals intelectual

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost trimis în judecată în august anul trecut de către DNA, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu și a infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

Faptele reținute de procurorii anticorupție ar fi fost constatate în contextul în care, în perioada anilor 2013-2018, în Sectorul 3 s-au încheiat mai multe acte adiționale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia.

DNA susține că în loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 ar fi fost prelungit succesiv cu operatorul de salubritate, prin acte adiționale care ar fi determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare.

Citește și: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, trimis în judecată de către DNA

Urmărit penal pentru un prejudiciu pentru Sectorul 3 de 578 milioane de lei

Procurorii DNA au început, în februarie anul trecut, urmărirea penală a lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a mai multor șefi din Primăria Sectorului 3, dar și a firmei de salubritate Rosal Group, potrivit unui comunicat.

Negoiță e urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii susțin că Negoiță a continuat un contract vechi cu Rosal Group prin 54 de acte adiționale ilegale. În loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale care au determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare, arată DNA.

DNA a calculat un prejudiciu pentru Sectorul 3 de 578 milioane de lei.

Citește și: Robert Negoiță, la DNA într-un dosar de corupție legat de contractul cu Rosal. Jumătate de miliard de lei, prejudiciu.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...