vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterNou-născut infectat cu COVID-19, transferat de la Suceava la Iași în stare...

Nou-născut infectat cu COVID-19, transferat de la Suceava la Iași în stare foarte gravă

Un bebeluș de doar șase săptămâni, infectat cu SARS-CoV-2, a fost transferat azi noapte de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Fetița se află în stare foarte gravă, având nevoie să fie internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), după ce testul rapid antigen pentru depistarea COVID-19 a ieșit pozitiv.

Transferul a fost făcut cu un echipaj SMURD neonatologie în cursul nopții. „Fetița a necesitat incubator și ventilator de neonatologie, fiind un copil la care există suspiciunea de infecție cu SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv și având manifestările severe ale insuficienței respiratorii acute”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Medicii de la Spitalul de Copii care au preluat acest caz spun că starea fetiței este foarte gravă, au fost prelevate probe și pentru efectuarea testului RT-PCR, iar acum se așteaptă rezultatele. „Copilul are insuficiență cardio-respiratorie, leziuni pulmonare sugestive de infecție cu SARS-CoV-2, testul antigen făcut pentru depistarea COVID a ieșit pozitiv, așteptăm acum rezultatul la testul PCR.

În acest moment, copilul este asistat respirator, fiind intubat”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, director medical al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. Medicii pediatri susțin că deși în ultimele luni au tratat mai multe cazuri de nou-născuți în ATI, acestea au fost forme ușoare ale bolii, cazul transferat de la Suceava fiind unul dintre mai severe cazuri.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE