Nou scandal cu „profa” de Religie: copii terorizați, părinți revoltați. „De ce naște femeia în chinuri”

Data:

Profesoara de religie de la Școala Bogdan Petriceicu Hașdeu, Adriana Nastasă, a fost sancționată de instituția de învățământ cu diminuarea cu 15% a salariului de bază, timp de 6 luni, în urma acuzațiilor că a agresat psihic copiii unei clase primare. „Faptele doamnei Nastasă au fost considerate foarte grave de către Consiliul de Administrație al școlii, drept dovadă că s-a aplicat cea mai mare sancțiune, cu excepția desfacerii contractului de muncă, care era ultimul pas”, spune directoarea Manuela Vlasie. Profesoara se apără afirmând că acuzațiile fac parte dintr-un „complot dirijat de persoane rău intenționate” și a  contestat la Tribunal legalitatea deciziei de sancționare.

REPORTER a scris, săptămâna trecută, că Nastasă este președintă a unei asociații care eliberează, contra unor sume cerute la plic, adeverințe și diplome pentru proiecte despre care spune că sunt avizate de Inspectoratul Școlar, lucru fals.

Încă puțin și era data afară

Pe 21 aprilie 2021, Consiliul de Administrație (CA) al Școlii Bogdan Petriceicu Hașdeu a sancționat-o disciplinar, cu diminuarea cu 15% a salariului de bază pentru 6 luni, pe profesoara de religie Adriana Nastasă. Conform Codului Muncii, este cea mai mare sancțiune, cu excepția desfacerii contractului de muncă, la care nu s-a apelat pentru că Nastasă era la prima abatere. „Membrii CA au considerat că trebuie aplicată cea mai mare pedeapsă posibilă, faptele fiind foarte grave”, spune directoarea școlii, Manuela Vlasie.

De fapt, surse din școală spun că s-au făcut presiuni asupra membrilor CA, prin intermediul unor preoți, pentru ca Adriana Nastasă să nu fie dată afară, așa cum doreau părinții unor elevi. Din 11 membri CA prezenți la ședință, 9 au fost categoric pentru tăierea salariului profesoarei, unul s-a abținut și doar unul a votat împotrivă. Adriana Nastasă a fost directoare a școlii în trecut.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Iată cea mai inutilă investiţie publică din ţară: „Telescaunul ruşinii”! Împlineşte 10 ani şi stă tot la ruginit. A costat 1,5 mil. euro

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...