Noua armată de drone a Ucrainei: pot ajunge până la Moscova și pot transporta 35 kg de explozibil (Aktual24)

Data:

spot_img

Noua armată de drone a Ucrainei – ele pot ajunge până la Moscova și pot transporta 35 kg de explozibil. Armata ucraineană a primit primele drone AQ 400 Scythe, cu o rază de acțiune remarcabilă de 750 km.

Producătorul a anunțat că livrează deja 100 de Scythes lunar și că vizează să ajungă la 500 de unități pe lună.

Armata ucraineană a primit un prim lot de noi drone de atac cu rază lungă de acțiune, cu o singură direcție, AQ 400 Scythe.

Producătorul a dezvăluit, de asemenea, capacitatea să de producție, care se ridica în prezent la 100 de drone pe luna, cu intenția de a crește producția în viitor, potrivit Defense Blog, citat de Euromaidan Press.

Într-o declarație oficială, compania Terminal Autonomy a subliniat că aceasta realizare, caracterizată de o capacitate de producție inițială de 100 de unități pe lună și de planuri ambițioase de a ajunge la 500 de unități lunar, reprezintă un progres substanțial în consolidarea capacităților de război strategic ale Forțelor Armate ucrainene.

Citește și Cine este tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas după ce a fost luată ostatică

Noua armată de drone a Ucrainei

Compania a distribuit pe Twitter un videoclip care arată lansări ale dronelor sale AQ 400 cu comentariul „Pentru Moscova”, sugerând că drona sa ar fi putut fi folosită în unele dintre atacurile anterioare cu drone asupra regiunii rusești Moscova.

AQ 400 Scythe este o dronă cu rază de acțiune de 750 km, special concepută pentru lansarea de pe piste de aterizare scurte sau catapulte. Aceasta are capacitatea de a transporta încărcături utile de până la 32 de kilograme, cu posibilitatea de a extinde această capacitate la 70 de kilograme prin sacrificarea unei părți din raza de acțiune.

Printre caracteristicile notabile ale acestei drone se numără asamblarea rapidă, capacitățile de producție în masă și rentabilitatea, ceea ce o poziționează ca un atu esențial în războiul contemporan.

Mai multe puteți citi în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...