Noua doctrină „umanitară” a lui Putin, un fel de „soft power rusesc cu ranga”

Data:

Botezată „Politica umanitară”, noua doctrină de promovare a culturii, istoriei și valorilor rusești, cele pe placul Moscovei, se alătură documentelor de politică externă și reprezintă în opinia istoricului Armand Goșu declanșarea „marelui război pentru creierul rușilor și al occidentalilor”.

Documentul de 31 de pagini, care are 117 articole, a fost aprobat luni de președintele Vladimir Putin și se centrează pe conceptul euroasianismului, mai important chiar decât „Russkiy Mir”, Lumea Rusă, prin care în ultimii zece ani sunt justificate ideologic anexările teritoriale, inclusiv invazia din Ucraina.

Noua doctrină are ca obiectiv apărarea „valorilor morale și spirituale rusești” și promovarea lor în străinătate și este primul document oficial de genul acesta asumat la cel mai înalt nivel, chiar de președintele Vladimir Putin.

Continuarea, în Europa Liberă!

Foto: TASS

Citește și: Originile din România ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Nimic nou sub soare . Ne intrebam daca nu cumva totul a fost aratat ,ca si intentie , mult prea tirziu .Daunazi SUA a aprobat o implicare extinsa si Ucraina si dupa terminarea razboiului .Cu alte cuvinte trupele SUA si UE , in fond , chiar NATO ,isi vor aduce trupele pe granita cu Rusia ca un prim pas spre a trece apoi la un alt nivel de implicare . Ceea ce vedem nu este o intimplare oarecare ce a dus la razboi . Totul face parte dintr-un plan de foarte multa vreme stabilit si de o parte si de alta .Ceea ce s-a dovedit a fi o eroare ne aduce in fata pierderile de neimaginat aleunor vieti vieti omenesti ce in presupusa interventie pacifista a Rusiei nu s-ar fi intimplat daca Ucrainienii ii primeau asa cum au facut in Crimeea .De ce atunci florile din gara au existat iar acum nu ? Presedintele Rusiei a dorit , de buna seama , sa lase in urma ceva grandios in istoria rusilor .Militar a observat ca nu se poate . Coruptia din Rusia si efectele ei dezastruoase , incepind cu tehnica de lupta falsificata ca si capacitati si terminind cu coruptia pe intreg sistemul energetic si trhnologic , acolo unde nimeni nu stie cit s-a furat , au adus Rusia in situatia de fata .Multi dintre cei care au participat , cei ce erau parte a deciziei in sectorul rusersc , au murit asa cum s-a vazut si asa cum media ne-a prezentat . Rusia nu are insa cum sa se atinga de cei care erau de partea cealalta a gardului .Toata lumea a inteles cum Europa se va decupla de Rusia si cum sute de ani de acum inainte populatia ucraineana nu mai poate convietui „usa in usa” cu cei de etinie rusa sau cu cei rusofili .In fapt razboiul decupleaza total si Ucraina de Rusia si asta se poate extinde in regiune .Libertatea tarilor foste satelit ale Rusiei ,chiar daca sunt de sorginte slava, poate fi amenintata . Razboiul a dovedit asta .A vorbi ruseste a fi parte a unei familii de ruso – ucrainieni s-a dovedit ca nu este suficient .Contraofensiva Ucraineana are drept scop si alungarea populatiilor rusofone din teritoriile cucerite .Acum ucrainienii bombardeaza in sens invers .Acest razboi nu se va incheia niciodata cel putin ,atita timp, cit Rusia are conducerea actuala .Lucrurile au mers prea departe .Mortii cer razbunare si de o parte si de alta .Nu este exclus ca in curind sa vedem cum China va dori sa fie in expansiune si harta ne arata exact unde poate merge China . Ucraina de una singura nu poate face fata dar Occidentul nu are alternativa decit sa ajute Ucraina .Firmele mari producatoare de armament isi freaca miinile de fericire .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, nu poate justifica 224.743 euro | Ziarul de Iași

Justiția ieșeană este chemată să decidă în privința confiscării...

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...